Lendvai: a kormányé a fő felelősség

Az MSZP frakcióvezetője szerint a rendkívüli a helyzet, a végső döntésekben a kormányé a fő felelősség. Szerinte válságban van a világ- és a magyar modell.

Rendkívüli a helyzet és a felelősség is - mondta Lendvai Ildikó beszélt a miniszterelnök felszólalása után. A szocialista frakcióvezető azonnal hozzátette, a kormányoldalé a fő felelősség, de miután a válság hosszú idő után a legnagyobb próbatétel, a kihívás a nemzet előtt áll.

- Ez a válság nem olyan, mint egy influenza, hogy elmúlik, aztán minden a régi lesz magától - tette hozzá. Lendvai Ildikó szerint az rossz, ha a világválságból a kormány a "világ" szót nyomja meg, de ugyanilyen rossz, ha az ellenzék egy része tagadja a nemzetközi jelleget, s csak válságról beszél. A magyar modell válsága abban áll, hogy egyrészt kevés a munkavállaló, nagy adóteher, másrészt a magyar politikai élet egyszerre túlfűtött, jelen van a politikai fanatizmus, s ugyanakkor  a hűvös kiábrándultság, mely azt üzeni, "húzzatok el együtt kézenfogva, senkinek sem hihetünk" - hívta fel a figyelmet Lendvai Ildikó, aki az fideszes és a kereszténydemokrata képviselők felé fordulva megköszönte, hogy ezúttal nem vonultak ki, így "normális képet mutat a parlament".

Az viszont szerinte nem normális, hogy egy "ülésrendcserével" már kölcsönösen el tudnánk mondani egymás szövegét Navracsics Tiborral. "Mindenben a kormány a hibás, nem csinált semmit, az adóról hol ezt mondja, hol azt, értelmetlen parlamenti ülés...." - prognosztizálta, miről beszél az utána felszólaló fideszes frakcióvezető, aki azonnal hozzátette: mivel Navracsics Tibor jó intellektus, jó szónok, nyilván nem ugyanezt fogja mondani. - De nyilván ő is el tudná mondani az én szövegemet, nem jó, hogy ennyire unjuk egymást és az ország is ún minket. Most tényleg róluk van szó, a magyar emberekről, a magyar hazáról - zárta felszólalását némi pátosszal.

Összefoglalónk a rendkívüli parlamenti ülésről - Gyurcsány: "életünk 2009-ben nehezebb lesz"

Előzmények: Gyurcsány nemzetstratégiát visz a rendkívüli ülésre

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.