Lendvaiék kiszorítanák Mesterházy embereit az MSZP-ből

Új alapszabállyal szeretné visszaszorítani a még Mesterházy Attila által összeállított parlamenti frakció szerepét Lendvai Ildikó, aki szintén volt elnöke a szocialista pártnak. Lendvai Szekeres Imre, Veres János, Steiner Pál és mások részvételével Deák Ferenc Kör néven hozott létre reformer csoportot - írja a hvg.hu.
A lap szerint a Kör Felhívás a kongresszushoz címmel adott közre kiáltványt, amely többek közt azt javasolja, az elnökségi helyek kétharmadát elsősorban nem országgyűlési képviselőkkel töltsék fel, az ellenőrző testületek vezetői között pedig egyáltalán ne legyenek képviselők. A frakciót ugyanis még a májusi európai parlamenti választási vereséget követően leköszönt pártvezető, Mesterházy Attila állította össze. A kiáltványt húsz szocialista politikus írta alá, többek között Lendvai Ildikó, Szekeres Imre, Veres János, Juhász Ferenc, Kökény Mihály, Katona Tamás, Burány Sándor, Braun Róbert és Tüttő Kata.

A csoport azt szeretné, ha a július 19-én esedékes kongresszus - amelyen a párt elnökét és elnökségét is megválasztják - új program és új alapszabály megalkotásának szükségességéről határozna. Lendvaiék a program részévé tennék a százezer forintos minimálbért, a közmunkás-bérek rendezését, a cigányság integrációját, valamint a feltétel nélküli alapjövedelmet. Mint írják, olyan pártot akarnak, amely „totális ellenzéke annak a politikai rendszernek, amely szétszakítja a társadalmat, gyilkolja a szolidaritást, korlátozza a szabadságot”.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.