Lemosták a "gyilkosokat" a szigligeti emlékműről

Eltávolították a második világháborúban lezuhant amerikai katonák szigligeti emlékművéről a múlt héten ráfestett "gyilkosok, kollaboránsok" feliratot. Az ismeretlen rongálókat még keresi a rendőrség.

Eltávolították a sárga festéket az amerikai katonák múlt héten megrongált szigligeti emlékművéről – közölte a Veszprém megyei település független polgármestere a távirati irodával kedden.

Balassa Balázs tájékoztatása szerint az esős idő ellenére az önkormányzati dolgozóknak hétfőn sikerült eltávolítani a narancssárga festéket az 1944-ben, a településen lezuhant amerikai repülőgép katonáinak emlékművéről. Hozzátette: sajnos, ahogy számítottak arra, a vésetből több helyen kioldódott a fekete festék, illetve sok helyen elhalványodott a felirat. Beszámolt róla, hogy a sajtóhíreket hallva jelentkezett egy tapolcai kőfaragó, aki felmérte a károkat, és várhatóan rövidesen elkezdi a javítási munkákat.

A második világháborúban lezuhant amerikai katonák szigligeti emlékművét a múlt héten rongálták meg, arra sárga festékkel a "gyilkosok, kollaboránsok" feliratot festették.

Az emlékművet az 1944-ben németországi célpontok ellen induló B24-es repülőgép öt amerikai katonájának emlékére 2000-ben emelte a Szentháromság kápolna mellett – közel a helyhez, ahova a repülő lezuhant – a honvédség, a megyei és helyi önkormányzat és több más szervezet.

A rendőrség hétfőn rendelt el nyomozást az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.