Lemondtak az MSZP Hajdú-Bihar megyei vezetői

A párt saját belügyének tekinti az elnök és az alelnök lemondását és nem kommentálják. Az elnök városi önkormányzati képviselő marad.

Ma lemondott tisztségéről Zsiros Zsolt, a Magyar Szocialista Párt Hajdú-Bihar megyei elnöke, valamint Kövér Mónika, a párt megyei alelnöke. Az MSZP megyei szervezetének közleménye szerint a két politikus a lemondását a párt belügyének tekinti, annak okairól nem kívánnak nyilatkozni.

Lemondásuk oka információink szerint az MSZP Hajdú-Bihar megyében tapasztalható megosztottsága, a megyei vezetők közötti személyes ellentétek és széthúzás áll, amelyen a vezetők az elmúlt hónapokban nem tudtak úrrá lenni.

Zsiros Zsolt csak az elnöki posztról mondott le, a debreceni közgyűlésben viselt önkormányzati képviselői mandátumát megtartotta.

A dehir.hu azt írta: 2010 őszén, az önkormányzati választások előtt a párt vezetősége megállapodott abban, hogy a megyei közgyűlési lista első helyeire Csige Tamás, Hajdúdorog, Tóth József, Polgár (a párt megyei alelnökei) és Kövér Mihály, Nyírmártonfalva polgármestere kerül azzal a kikötéssel, hogy ha ők megnyerik saját településükön a polgármester-választást, akkor önként lemondanak megyei mandátumukról. A megállapodást azonban nem tartották be a politikusok - írta Zsiros Zsolt levelére hivatkozva a dehir.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.