Kisebbségbe került a Jobbik saját "fővárosában"

Kisebbségbe került a Jobbik a párt "fővárosának" nevezett Tiszavasváriban. A szerdai rendkívüli ülésen lemondott tisztségéről a párt egyik helyi erős embere, Császár József. A testület feloszlatta magát.

Tiszavasvári önkormányzatának mai, rendkívüli testületi ülésén Császár József jobbikos alpolgármester bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond tisztségéről. Indoklásképpen azt mondta: miután a Jobbikkal szemben többségbe került, frissen megalakult új képviselő-testületi frakció egyik feltétele az ő menesztése volt a város boldogulása érdekében, így ő nem akar a fejlődés kerékkötője lenni.

Hozzátette: reméli, hogy az új többség a következő két évben sikerre viszi a várost, s nem az derül ki, hogy csupán hatalmi harc és egyéni ambíciók vezérelték a képviselőket. Mint mondta, elégedett a munkájával, hiszen jó eredményeket értek el az elmúlt két évben.

Tiszavasváriban 2010-ben a Jobbik polgármester-jelöltje, Fülöp Erik győzött, s a 12 fős testületben vele együtt hét jobbikos képviselő volt többségben két fideszessel és három függetlennel szemben. A napokban azonban két jobbikos képviselő átállt a fideszesekhez és a függetlenekhez, így a korábbi kisebbség többségbe került. Az új frakció kérése az volt, hogy Császár József távozzon az alpolgármesteri posztról, válasszanak helyette új alpolgármestert, továbbá szervezzék újjá a bizottsági struktúrát.

Fülöp Erik polgármester Császár lemondása után közölte: ő hajlik a kompromisszumra a város érdekében, s mint látható, erre a volt alpolgármester is késznek mutatkozott. Új alpolgármesternek Bakné Répási Ágnes jobbikos képviselőt javasolta.

Ezt követően szavazást tartottak Bakné Répási Ágnes megválasztásáról, de ő nem kapta meg a szükséges támogatást. Mindezek után a Fidesz egyik képviselője azzal vádolta meg a polgármestert, hogy nem tartotta be megállapodásukat, mert abban egyeztek meg, hogy Palló Sándort (Fidesz) jelöli alpolgármesternek. Palló Sándor ekkor felállt, s azt közölte: mivel a polgármester nem tartott be a szavát, nincs más megoldás, arról kell szavazniuk, hogy oszlassa fel magát a testület. Ezt pedig – mivel két jobbikos a Fidesszel voksolt - 7:5 arányban megszavazták.

Császár József, a lemondott alpolgármester a testületi ülésen Tiszavasváriban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.