Lemondott Dombóvár polgármestere

Lemondott tisztségéről Dombóvár szocialista polgármestere, Szabó Loránd, aki mindössze annyit mondott: "Hét év után úgy gondoltam, hogy ennyi elég volt."

Lemondott tisztségéről Dombóvár szocialista polgármestere, Szabó Loránd, aki közölte: a képviselő-testületnek címzett lemondását szerdán hivatalosan átnyújtotta Krauss Péter alpolgármesternek. Lépését nem kommentálta, mindössze annyit mondott: "Hét év után úgy gondoltam, hogy ennyi elég volt."

Arra a kérdésre, hogy lemondása összefüggésben van-e azzal a perrel, amelyet egy dombóvári fideszes önkormányzati képviselő indított ellene rágalmazás miatt, azt válaszolta: ezzel nem foglalkozik. A perben a Szekszárdi Városi Bíróság első fokon elmarasztalta Szabó Lorándot, aki fellebbezett. A Tolna Megyei  Bíróság másodfokon június 18-ra tűzte ki a tanácsülést. A bíróság elnöke szerdán közölte, hogy július 2-án nyilvános tárgyaláson folytatódik a per.

A törvény értelmében annak a polgármesternek, akit a bíróság polgármesteri tisztségével összefüggő bűncselekményért jogerősen elítél, megszűnik a tisztsége.

Szabó Loránd 2002 óta állt Dombóvár élén; 2006-ig függetlenként, azóta az MSZP és az SZDSZ támogatásával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.