Pünkösdi királyság: lemondott az MTV 'társalelnöke'

Lemondott a Magyar Televízió cégvezetői posztjáról Bednárik Imre, aki ez után továbbra is az MTV hírigazgatója marad - így értesült az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriumának szocialista elnökségi tagja, Hábetler Helga.

A kuratórium elnöksége december 9-én nevezte ki az MTV ügyvezető alelnöke mellé Bednárik Imre hírigazgatót cégvezetőnek. Hábetler Helga - megfogalmazása szerint "néhány elnökségi tag véleményét" összefoglalva - emlékeztetett arra, hogy a kuratórium elnöksége azért nevezett ki cégvezetőt, mert a MTV gazdasági, erkölcsi és vezetési válságban van. A cégvezetőnek fontos feladatköre volt, hogy a gazdálkodást ellenőrizze, a pénzügyi fegyelmet erősítse és a kifizetéseket ellenjegyezze.

"Bednárik Imre személye garantálta" azt, hogy ha az MTV mégis kap pótlólagos támogatást, akkor annak felhasználása megfelelően történjen - fogalmazott a szocialista kurátor. Mint mondta, azért is vált elengedhetetlenné a cégvezető kinevezése, mert Medveczky Balázsnak, az MTV ügyvezető alelnökének működése több problémát is felvetett, mivel többször kétségbe vonta a kuratórium kompetenciáját és negligálta annak határozatait. "Sőt, sokszor a személyes bosszúvágy vezérelte, ami a televízió működését veszélyeztette már".

Hábetler Helga közölte, a nagykuratórium 18 tagja aláírásgyűjtéssel február 19-ére rendkívüli ülés összehívását kezdeményezte, amelynek egyetlen napirendi pontja a cégvezető kinevezésének és annak körülményeinek a megtárgyalása. "Döbbenetes" számukra, hogy ez az egyetlen kérdés, amit tárgyalni akarnak. Az aláírásgyűjtők szerint a társaság eredményes működésének egyetlen akadálya ezek szerint csak a cégvezető személye lenne.

Hábetler Helga szerint a cégvezető munkáját a menedzsment akadályozta, "a felelősséget az ő nyakába akarták varrni" azzal, hogy minden előterjesztésnél a cégvezetőt mint előterjesztőt nevesítették. Ehhez sajnos partner volt a kuratórium elnöke is. Sajnálattal veszik tudomásul a cégvezető lemondását, ami véleménye szerint "nagy érvágást" jelent a további pártatlan és szakszerű működés szempontjából.

Balogh László, a közmédiumot felügyelő kuratórium KDNP által delegált elnökhelyettese azt mondta: nem értesült arról, hogy Hábetler Helga lenne Bednárik Imre szóvivője. Mint megjegyezte: a kuratórium elnökhelyetteseként ő nem látott olyan papírt, amelyben az állt volna, hogy Bednárik Imre lemondott volna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.