Lemondott a gyanúba került helyi Magosz-vezető

A Magosz ifjúsági szervezetének egyik megyei vezetőjét a Hír TV tényfeltáró riportja keverte gyanúba. Kovács Tamás mindent tagad, mégis távozik minden tisztségéből.

Nevetséges, hogy a kormánypártiak a tartózkodó szavazatunk miatt a zsebszerződések támogatásával vádolnak bennünket, miközben az ő emberük segítette üzletszerűen földhöz jutni a külföldieket – mondta Gőgös Zoltán és Kránitz László szocialista országgyűlési képviselő egy kapuvári sajtótájékoztatón. Hazugság, jelentette ki lapunknak a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége Ifjú Gazda Tagozata megyei szervezetének frissen megválasztott alelnöke, Kovács Tamás, akit név szerint említettek az MSZP politikusai. 

Kovács Tamás egyébként az Agro Profi Mezőgazdasági és Szaktanácsadó és Könyvelőirodát jegyzi Kapuváron. 2006-ban a Fidesz-KDNP megyei területi listáján a 25. helyen szerepelt, emlékeztet a két szocialista képviselő.

Gőgös Zoltán tájékoztatóján felidézte, hogy a Hír Tv Célpont című műsora – még 2012-ben – a hazai földek osztrák gazdák kezébe történő átjátszásáról készített riportot. Ebben a riporter telefonon felhívott egy „kapuvári szaktanácsadót” azzal az ürüggyel, hogy osztrák ismerősének kellene föld. A telefonbeszélgetésben a „kapuvári szaktanácsadó” felajánlotta közreműködését „jelképes összegért”. Miközben a telefonbeszélgetés zajlott a kapuvári szaktanácsadóval, a képeken Kovács Tamás cégének weboldala volt felismerhető.

Minden bizonnyal a telefoninterjút is maga Kovács Tamás adta – állítja Gőgös Zoltán.

A riportban megszólaló férfi egyébként azt mondja a műsorban: „Én tudok segíteni, a támogatásokat hozni jelképes összegért.”

Kapuváron és a Rábaközben sokan felismerni vélik Kovács Tamás hangját, s az is gyanút kelt, hogy a műsorban az ő cégének oldalát villantották fel vágóképként.

Meddig lesz még alelnök Dr Kovács Tamás? – kérdezik a szocialisták.

Sokszori próbálkozásunkra telefonon elértük Kovács Tamást, a Magosz ifjúsági szervezetének Győr-Moson-Sopron megyei alelnökét. Megkérdeztük tőle, valóban segített-e az osztrák gazdáknak abban, hogy törvénytelenül magyar termőföldhöz jussanak?

Hazugság, soha nem tettem ilyent – válaszolta.

Ön szólalt meg a Hír Tv riportjában? – tudakoltuk.

Hazugság, soha nem tettem ilyent – ismételte meg indulatosan, majd letette a telefont.

Röviddel a kurta telefonbeszélgetést követően az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül Kis Miklós Zsolt elnök által jegyzett közleményt hozott nyilvánosságra a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége:

„A MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozata Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő közleményére reagálva közli, hogy az Ifjú Gazda Tagozatának tagja 2014. február 8-án a személyét ért támadások miatt mindennemű tisztségéről lemondott.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.