Lemondott a fideszes polgármester Fóton

Állítólag a helyi Fidesz belső harcai miatt távozik a Pest megyei Fót éléről a polgármester.

Lemondott tisztségéről Fót város fideszes polgármestere, állítólag a kormánypárt helyi szervezetében dúló belharcok miatt – értesült a Népszabadság. Lapunk forrásai szerint Cselőtei Erzsébet egy szerda késő estébe nyúló képviselő-testületi ülésen jelentette be, hogy távozik a Pest megyei település éléről. A helyiek szerint a fóti Fideszen belüli viták vezethettek a távozáshoz, ezt azonban hivatalos források nem erősítették meg. Kerestük az érintettet és helyettesét is, egyelőre sikertelenül.

Cselőtei Erzsébet még a választási plakáton
Az új Fidesz-jelölt a helyi pártelnök

Fót városvezetése körül nem ez lenne az első politikai botrány. Az egyik korábbi fideszes támogatottságú polgármestert, Szent-Iványi Gézát például egy korábbi ügyben a Pest Megyei Bíróság hatodrendű vádlottként, társtettesként elkövetett csalás bűntette miatt jogerősen elítélte, pénzbüntetést kapott. Az exvárosvezetőt néhány évvel ezelőtt hetvenkét rendbeli törvénysértés (eljárásjogi ügyek) miatt mentették fel posztjáról jogerősen, az ítéletet azonban a Legfelsőbb Bíróság nemrég utólag megalapozatlannak mondta ki. Szent-Iványi jelenleg a város településszolgáltató non-profit cégének ügyvezetője.

Sorozatos botrányai miatt lett később kegyvesztett Fót másik fideszes támogatottságú polgármestere, Mádly Zsolt. A jogász végzettségű városvezető egy alkalommal amiatt vált médiaszereplővé, hogy egy testületi ülésen orrba vágta egy mikrofonnal a település szocialista alpolgármesterét, majd a politikai háborúskodás egyik felvonásaként evőeszközökkel feszítette fel a hivatal villanyszekrényét, hogy elsötétítse az üléstermet, ahol ellenfelei tanácskoztak.

A legutóbbi választáson a Fidesz már a helyi pártelnököt, a most lemondott Cselőtei Erzsébetet indította. Méghozzá sikerrel: Cselőtei harminchét százalékot ért el a második helyezett Földi Pál (Civil Összefogás) mögött, aki a voksok huszonnégy százalékát kapta, a szocialista Fábry Béla (akit Mádly orrba dobott a mikrofonnal) csak a dobogó harmadik fokára tudott felállni. A fóti Fideszt azóta már nem a polgármesternő, hanem az egyik alpolgármester, Pozderka Gábor vezeti. Őt legutóbb azért támadták, mert a településen kiosztott trafikkoncessziók közül kettőt Pozderka egyetemista fia nyert el. Emiatt a helyi szocialisták korábban forgalomlassító demonstrációt is tartottak.

A hatályos szabályok értelmében az időközi választásig Pozderka Gábor vezeti a várost.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.