Lemondott a 'Lógni fogsz' után, de most újraindítja a Fidesz

Arnóth Sándor Fideszes képviselő tavaly kénytelen volt lemondani a mandátumáról, mert azt mondta a Parlamentben Gulyás Józsefnek: Lógni fogsz! Püspökladány fideszes polgármesterét most újra elindítja pártja - ami szemet szúrt az MSZP-nek.

Az MSZP bízza a helyi választópolgárokra, hogy kit küldenek az Országgyűlésbe - közölte Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke arra reagálva, hogy az MSZP szerdán felszólította az ellenzéki pártot: vonja vissza Arnóth Sándor képviselő-jelölését.

Csontos János, a püspökladányi választókörzet szocialista képviselője debreceni sajtótájékoztatóján indoklásul azt mondta, Arnóth Sándor, Püspökladány fideszes polgármestere a tavalyi parlamenti "Lógni fogsz!" bekiabálása után idén nyáron a városban közmunkát végző cigányokra tett sértő megjegyzéseket egy képviselő-testületi ülésen, ezért felszólítják a Fideszt, ne indítsa őt képviselőjelöltként a jövő évi országgyűlési választásokon.

Arnóth Sándor határozottan visszautasította Csontos János állítását - mely szerint sértegette volna a városában élő cigányságot -, kijelentve, hogy semmi olyat nem mondott, amit a szocialisták neki tulajdonítanak.

Csontos közölte: a fideszes városvezető egy nyári testületi ülésen többi között "koszlobár cigányokról" beszélt, akiktől "belefér", ha szidják, és akik között szerinte "nincs gondolkodó, normális ember" - ezt válaszul mondta egy helyi képviselőnek, aki felhívta a figyelmét, hogy az Út a munkába programban részt vevő püspökladányi cigányok szidalmazzák őt.

Csontos János a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy hangfelvétele van az esetről. Arnóth erre azt mondta: "Ezek a vádak nem igazak", nem foglalkozik velük.

Lemondott, most mégis újrázhat

A Fidesz hétfőn hozta nyilvánosságra egyéni képviselőjelöltjeinek névsorát, amely szerint Hajdú-Bihar megyében ismét indítják Arnóth Sándort, aki 2008. szeptember 29-én mondott le képviselői mandátumáról, miután a parlamenti ülésnap elején a polgári titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár az adatgyűjtési üggyel kapcsolatban válaszolt Gulyás József napirend előtti felszólalására, az államtitkár válasza után pedig Arnóth Sándor azt kiabálta be: "Lógni fogsz".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.