Lemondott a Klik vezetője

Közös megegyezéssel távozik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke, Marekné Pintér Aranka - értesült az Index. Az EMMI délután megerősítette a hírt.

Az Index információi szerint már az áprilisi választás után valószínűsíteni lehetett, hogy változás lesz a közoktatást felügyelő csúcsintézmény élén, mert megingott a bizalom Hoffmann Rózsa régi kolléganője iránt. Akkor Áder Jánosnak az Emmiben főosztályvezetőként dolgozó húga tűnt a legesélyesebb jelöltnek.

Péntek délután az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkársága megerősítette Marékné távozásának hírét. Közlésük szerint a köznevelési törvényben foglaltak szerinti egységes fenntartói gyakorlat kialakításával lezárult a Klik működésének első szakasza. A kormány által meghatározott feladatok végrehajtását követően Marekné Pintér Aranka július 15-én távozik posztjáról. Az új elnök feladata a kialakult rendszer finomítása lesz, személyéről kinevezését követően ad tájékoztatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma - olvasható az államtitkárság közleményében.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.