Már a CÖF is? Lemondásra szólítják fel a III/II-es államtitkárt

Nem lehet különbséget tenni a III/II-es ügynökök tevékenysége között, a legitim kormányzás érdekében az lenne a nagyszerű erkölcsi magatartás, ha Tasnádi László magától távozna posztjáról - tudatta kedden a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány.
A békemenetek hátországát adó CÖF-CÖKA közleményében Tasnádi László belügyminisztériumi államtitkárnak a diktatórikus pártállamban betöltött tisztsége kapcsán a "civil társadalom értetlenségét" akarják kifejezni - írják.

A közlemény szerint közismert az állampolgárok elégedetlensége a történelmi igazságtétel elmaradása miatt, a demokrácia működésre máig kihat, hogy "következmények nélküli" az ország.

A szervezetek hangsúlyozzák: fellépnek a pártpolitikától független elszámoltatás mellett, kivált, hogy az elmúlt negyedszázadban az igazságszolgáltatás adós maradt a büntetőjogi felelősségre vonással.

"Remélve Tasnádi László közerkölcsre érzékenységét, úgy véljük, hogy kiváló szakemberként is belátja, hogy a jó és legitim kormányzás fő kritériuma a többségi civil társadalom bizalmának megtartása. Határozottan elvárjuk tőle, hogy megértse: csak akkor lehetünk következmények nélküli ország, ha a pártállami diktatúra erőszakszervezetében való részvételnek a demokráciában következménye van" - írják, hozzátéve: ha Tasnádi mégsem fogná fel, miről van szó, további "civil nyomásgyakorlással" segítenek majd neki.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.