Leminősítések: Szijjártó értetlenkedik, de lelkes

Nem érti a Fitch Ratings leminősítését Szijjártó Péter, hiszen arra – a magyar kormány gazdaságpolitikája és a költségvetési számok alapján – nincs semmi ok. A kormányfő szóvivője ugyanakkor továbbra is lelkes, szerinte 2012-ben végleg elrugaszkodunk: tovább csökken az államadósság, és több százezer új munkahely létesül majd.

A magyar gazdaság teljesítménye, a kormány gazdaságpolitikája és a költségvetési számok világosan mutatják, hogy semmilyen valódi ok nincs Magyarország leminősítésére – közölte a távirati irodával Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szombaton.

Közleményében kiemelte: az Európai Bizottság éppen két nappal ezelőtt jelentette be, hogy 2012-ben a magyar költségvetés hiánya három százalék alatt lesz, amire jövőre mindössze hét uniós tagországban lesz példa. Magyarország hét éve nem volt képes arra, hogy teljesítse a három százalék alatti költségvetési hiányt, azonban a magyar emberek összefogása és a gazdaság teljesítménye nyomán ez most sikerül – tette hozzá.

Magyarország jövőre tovább csökkenti a Gyurcsány-korszakban felhalmozott államadósságát, újabb több százezer embernek ad munkát, így lesz 2012 Magyarország számára az elrugaszkodás éve – írta a szóvivő, aki arra reagált, hogy pénteken kora este az eddigi stabilról a leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta Magyarország államadósi besorolásainak kilátását a Fitch Ratings hitelminősítő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.