Leléptetnék a rágalmazás miatt elítélt miskolci polgármestert

- Akad-e Miskolcon kívül még egy olyan város az országban, ahol köztörvényes bűncselekmény elkövetéséért jogerősen elítélt ember töltheti be a polgármesteri posztot? - tette föl a kérdést az MSZP, ugyanis Kriza Ákost és Bayer Zsoltot jogerősen elítélték, mert rágalmaztak egy cégvezetőt.

- Miskolc polgármesterét rágalmazásban találta bűnösnek a bíróság. Az MSZP Kriza Ákos távozását követeli, de nemcsak emiatt - írja az Eszon.hu.

Bartha György MSZP-s önkormányzati képviselő kedden Miskolcon azt mondta: Kriza Ákos vezetése alatt a város önkormányzatát több esetben marasztalták el jogsértések miatt, s különböző kártérítései perekből és hibás döntésekből fakadóan milliárdos nagyságrendű károk érték Miskolcot. A fentiek ellenére viszont Kriza még akkor sem gondolta, hogy távoznia kellene a város éléről, amikor a Nyíregyházi Törvényszék tavaly bűncselekmény elkövetésében találta bűnösnek, s kétrendbeli rágalmazás elkövetése miatt végül megrovásban részesítette.

A lap azt írja: Bartha elmondása szerint Kriza Ákos és tettestársa, Bayer Zsolt újságíró még a 2010-es önkormányzati választások előtt rágalmazott egy miskolci cégvezetőt az Echo TV műsorában. Az emiatt indított büntetőügy másodfokú ítélete 2015 nyarán született meg, ebben állapították meg Kriza és Bayer bűnösségét.

Mindkettőjüket megrovásban részesítették. Ők ezzel nem értettek egyet, felülvizsgálati eljárást kezdeményeztek, ám az ügyben eljáró harmadfokú bíróság a közelmúltban helybenhagyta a másodfokú ítéletet, ami így jogerőre emelkedett. Ennek ellenére Kriza még mindig polgármester, Bayer Zsolt pedig a közpénzből fenntartott Miskolc Televízió egyik műsorának állandó szereplője.

A politikus föltette a kérdést: "akad-e Miskolcon kívül még egy olyan város az országban, ahol köztörvényes bűncselekmény elkövetéséért jogerősen elítélt ember töltheti be a polgármesteri posztot? Akad-e Miskolcon kívül még egy olyan város az országban, ahol a polgármester, illetve az általa vezetett önkormányzat sorozatban követ el törvénytelenségeket, a polgármester mégis maradhat a hivatalában?".

Szerinte "ezt a botrányos állapotot Miskolcon is sürgősen meg kell szüntetni. Az MSZP éppen ezért minden jóérzésű és törvénytisztelő miskolci nevében követeli, hogy Kriza Ákos mondjon le a polgármesteri tisztségéről, a fideszes többségű önkormányzat pedig oszlassa fel magát".  

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.