Leleplező fotó az ózdi vízlopásokról

A 444.hu hírportál egyik olvasója talált egy internetes fotót arról: miként lopják a vizet az ózdi közkutakból. A felvétel nem a helyi romatelepen készült.

Fürjes Pál fideszes polgármester korábban többek között azzal érvelt az ózdi közkutak elzárása, illetve a víznyomás csökkentése mellett, hogy joggal háborodtak fel azok, akik tisztességesen fizetik a lakbért és a vízdíjat, míg mások a városi költségvetés terhére pazarolják a vizet.

Mint ismert, a fideszes vezetésű ózdi önkormányzat nemrég elzárt huszonnyolc közkutat a százhuszonháromból, további hatvanegyben pedig csökkentették a víznyomást, ezzel megakadályozva, hogy sokan „jogszerűtlenül vételezzék” az ivóvizet. Az önkormányzat sokallta az évi körülbelül tizenkétmillió forintot, amit ez a fogyasztás elvitt.

A korlátozás viszont komoly felháborodást váltott ki, hiszen sok helyen nincs bevezetve a víz a házakba, így számos családnak az egyetlen forrás, ahonnan ivóvízhez juthat: a közkút. Ráadásul a hőségriadó idején a vízhiány hamar életveszélyes helyzeteket okozhat.


Nagyobb térképre váltás

A 444.hu hírportál egyik olvasója nemrég a Google Street View-n talált egy fotót arról, hogy miként „lopják” a vizet egyes ózdiak. A 2011 novemberében készült fotón jól látszik, ahogyan a Mátyás király utca egyik házába csövön viszik be a vizet a közkútról. A felvétel érdekessége, hogy az nem a romatelepen készült, holott elsősorban a helyi romákat tették felelőssé a megnövekedett vízfogyasztásért.



Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.