Lelkipásztori futás a reformációért, csatlakozni lehet

A mikepércsi református pap két hét alatt lefut ötszáz kilométert, hogy a reformáció közelgő, ötszázadik évfordulójának alkalmából így hívja föl a figyelmet az élhetőbb emberi élet lehetőségére.  A futáshoz bárki csatlakozhat. 

Jövőre lesz ötszáz éves a reformáció, amelynek alkalmából a Hajdú-Bihar megyei Mikepércs község lelkésze, Czapp József különleges akciót szervez: ötszáz kilométert fog futni Magyarország különböző városai és falvai között, s olyan településeket kíván érinteni, amelyek a magyar kereszténység hagyományai szerint kiemelt jelentőségűek. A helyszínek között van Balatonfüred, Budapest, Debrecen, Eger, Gönc, Győr, Gyula, Miskolc, Pannonhalma, Pápa, Sárospatak, Szeged, Veszprém és Vizsoly. 

- Jövőre lesz ötszáz éve, hogy Luther a németországi Wittenberg városában kihirdette: mit gondol arról, ami őt, és vele együtt abban az időben a legtöbb embert körülvette. Szavainak hatására kezdetét vette a reformáció, s általa nem csak Európa, de az egész világ megváltozott – mondta Czapp József.  

A lelkész arra buzdítja az embereket, hogy fussanak vele, továbbá az 500 érv értünk című Facebook-oldalon fogalmazzák meg, hogy szerintük mitől és hogyan épülhet ki köztük jobb, minőségibb kapcsolatrendszer.

Mint mondta, a futással egyrészt  föl akarja hívni a figyelmet arra, hogy az emberek teljesebb életet éljenek, továbbá adományt is gyűjt, amelyet az erdélyi Nagygalambfalva református közösségének megsegítésére, valamint az erdélyi falu tizenharmadik századi templomának felújítására, karbantartására fordít. 

Czapp József április 29-én reggel 9 órakor indul Tiszaszalkáról, és május 8-án érkezik a budapesti Döbrentei térre, ahol jelen lesz Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő, akinek Nagygalambfalva a szülőfaluja. A székely település Czapp József vállalásának tiszteletére egy eredeti székelykaput ajándékoz Mikepércsének, amit május 15-én, Pünkösd vasárnapján állítanak föl a helyi parókia udvarán a „Pünkösdi Sokadalom" című rendezvényen, ahol föllép a Kaláka együttes és a Póka Egon Experience

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.