Lekerült a "műsorról" a Fidesz médiacsomagja - de nem végleg

Lekerült a "műsorról" a Fidesz médiacsomagja, eljárási okokkal és a szakmai javaslatok mérlegelésével indokolták a hátralépést. De csak ma. Július 19-e előtt meglesz a végszavazás.

Eljárási okokkal, a szakmai javaslatok mérlegelésével indokolta a fideszes kezdeményezésű médiacsomag egyik előterjesztője, hogy hétfőn mégsem került napirendre a médiát és a hírközlést szabályozó egyes törvények módosításáról szóló javaslat zárószavazása, valamint a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló indítvány, az úgynevezett "médiaalkotmány" általános vitája, amelyet az előzetes napirend még tartalmazott.

Cser-Palkovics András az MTI-nek az Országházban nyilatkozva kifejtette: az alkotmánymódosításról hétfőn zárószavaz a Ház, míg a médiastruktúrára vonatkozó másik három javaslatról a tervek szerint a következő hetekben, de még július 19-e előtt meglesz a végszavazás.

A fideszes politikus közölte, a csomag ötödik, "médiaalkotmánynak" nevezett elemének általános vitáját is lefolytatják a nyári rendkívüli ülésszak végéig.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.