Lejárató-maraton: célkeresztben Juhász Péter

Leszoktak a drogosozásról: a karaktergyilkosság-sorozat újabb áldozatát most éppen a vagyonnyilatkozata miatt ekézik.

Az V. kerületi önkormányzat szerint az Együtt társelnöke, helyi önkormányzati képviselő félrevezette vagyonnyilatkozatával az embereket. A kerület kedden azt közölte az MTI-vel, hogy Juhász Péter aznap módosítani akarta vagyonnyilatkozatát, "amivel beismerte, hogy az nem fedi a valóságot". Napról napra derülnek ki a dokumentum valótlanságai - írták, hozzátéve: az Együtt politikusa előbb késve adta le vagyonnyilatkozatát, amelyben nemcsak jövedelmeit, vagyontárgyait, hanem "hírhedt, kétes cégügyeit is elhallgatta". Mindezek miatt írták, Böröcz László (Fidesz-KDNP) alpolgármester összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett Juhász Péter ellen, amelynek nyomán csütörtökön összeül a városrész képviselő-testületének pénzügyi bizottsága. Az alpolgármester szombaton azt tudatta: Juhász Péter vagyonnyilatkozata valótlan, abból ugyanis "úgy tűnik, mintha ő és családja az elmúlt években éheztek volna".

A Magyar Nemzet szombaton "Rejtély, hogy miből élt Juhász Péter" címmel írt arról, vagyonnyilatkozata szerint az Együtt képviselőjének se foglalkozása, se jövedelme, se ingatlana, se ingósága, se megtakarítása nincs, ellenben pénzintézettel szemben 250 ezer forintos, illetve magánszemélyekkel szemben 5,5 millió forintos tartozása van.

Szigetvári Viktor, az Együtt – A Korszakváltók Pártja társelnöke szombaton egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy Juhász Péter kizárólag tisztességes forrásból származó jövedelmekből "küzd a lopások ellen". Szerinte Juhász Péter egy átlagos családi, polgári életet él, és tisztességes forrásokból származó tisztességes jövedelme van.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.