Lehmann ajánlásait ellopták, összegyűjtötte másodszor is

Ismeretlen tettes ellopta a devizaperek károsultjait ingyen képviselő ügyvéd, Lehmann György választási jelöltségét biztosító ajánlóíveket. Lehmann másfél nap alatt újra összegyűjtötte a szignókat.

Az Élőlánc Magyarországért – vagyis a földmutyi ellen szót emelő, volt fideszes államtitkár, Ángyán József pártja - jelöltjeként indulna a parlamenti választáson Lehmann György, siófoki ügyvéd. A 66 éves férfi a múlt hét elején már összegyűjtötte a jelöltséghez szükséges mennyiségű aláírást, ám állítása szerint csütörtökön ellopták a táskájából az ajánlóíveket. Az ügyvéd tudósítónknak elmondta, hogy amíg siófoki háza emeletén ebédelt, addig valaki bement földszinti irodájába – amit szokás szerint csak „kilincsre zárt” -, és kiemelte a székre tett táskájából az íveket.

Az esetet követően alig másfél nap alatt a jogász és stábja újra összegyűjtött 560 szignót, így nem lesz akadálya annak, hogy Lehmann induljon a választáson. A gyors siker nem meglepő, hisz az ügyvéd nagy megbecsülést szerzett azzal, hogy az elmúlt két évben mintegy 800, ellehetetlenült devizahiteles jogi képviseletét vállalta el, térítésmentesen.

Lehmann György feljelentést tett az ívek ellopása miatt, s a rendőrség közokirattal történő visszaélés bűntettének gyanújával indított nyomozást, ismeretlen tettes ellen. Lehmann arról értesült, hogy egy köztéri kamera folyamatosan figyeli az irodája előtti közterületet, így annak felvételén – valószínűleg - látszódnia kell annak: ki lépett be a házába és távozott onnan a lopás idején. Ezért azt reméli, hogy a rendőrség nyilvánossá teszi a felvételt.

Az ügyvéd megjegyezte, hogy ha ezt a nyomozóhatóság elmulasztja, akkor azzal a tettest és a mögötte álló – vélhetően - politikai indíttatású erőket oltalmazza.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.