Lehet más a kampány?

Falragasz-háborút vívnak a júniusi EP-választáson induló, kisebb pártok. Illegális matricázás, milliós felületek - beindult az LMP.

A Lehet Más a Politika (LMP) és a Humanista Párt egyetlen plakátot sem helyezett el illegálisan - közölte az LMP pénteken az MTI-vel arra reagálva, hogy a fővárosi Városarculati Tanácsnoki Iroda csütörtökön az illegális plakátolás befejezésére kérte a Jobbikot és az LMP-t.

Bojár Iván András tanácsnok csütörtöki közleménye szerint az LMP falragaszai "már ellepik a Belvárost, nem kímélve az Andrássy út míves kandelábereit sem", ahonnan csak a festéssel együtt lehet őket eltávolítani. Illegálisan helyezte el plakátjait a Jobbik is. A városarculati tanácsnok levélben ennek befejezésére kérte a pártok kampányfőnökeit.

Az LMP és a Humanista Párt pénteki közleményében leszögezte: egyetlen plakátot sem helyeztek el illegálisan. Bojár Iván András városképre hivatkozó vádjai mögött politikai szándékokat látnak.

"Feltűnő, hogy az SZDSZ fővárosi listáján előkelő helyet elfoglaló tanácsnok a százmilliós értékű illegális budapesti kampányfelületek helyett az LMP matricáiról tartotta szükségesnek nyilatkozni" - írták.

A párt szerint a vonatkozó törvények értelmében kampányidőszakban kevés kivétellel bárhova lehet plakátot és matricát helyezni. "A politikai szándékot jól jelzi, hogy a hasonló felületeken, hasonló mértékben matricázó cégeket nem jelentettek fel" - írták, utalva arra, hogy a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. - az LMP szerint Bojár Iván András kezdeményezésére - feljelentést tett az LMP ellen.

Az LMP szerint azt, hogy a parlamenti pártok a sokadik választás óta a törvényeket súlyosan sértő módon finanszírozzák működésüket és kampányaikat, már feltárt, köztudomású ténynek lehet tekinteni. "Az illegális bevételekből könnyedén lehet annyi hirdetési felületet vásárolni, hogy azzal a pártok a program és a hitelesség hiányát elfedjék" - olvasható közleményükben.

"Súlyos aránytévesztésről árulkodik, hogy a főváros a saját felelősségi körébe tartozó visszásságok helyett az LMP matricáival van elfoglalva" - tették hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.