Lehet népszavazás a várólistákról

Lehet mozgalmat szervezni és aztán népszavazásra buzdítani a várólisták lefaragásához.

A kórházi várólistáknak szabna törvényes korlátot a határidős ellátási kötelezettség rögzítésével az a népszavazási kérdés, amit határozatában „alkotmányosnak” talált a Nemzeti Választási Bizottság – számolt be a hírről a Medicalonline.

A Magyar Közlöny szerint a Nemzeti Választási Bizottság 86/2015. (V. 13.) NVB határozatával hitelesítette – azaz népszavazásra bocsáthatónak ítélte  – Gulyás Mihály Balázs népszavazási kérdését, miszerint:
„Egyetért-e Ön azzal, hogy az intézményi várólistára való felkerüléstől számított legfeljebb hat hónapon belül hozzájuthasson a beteg a nem azonnali ellátást igénylő egészségügyi ellátáshoz?”

„A határozat ellen annak a választások hivatalos honlapján való közzétételét követő 15 napon belül az ügyben érintett természetes és jogi személy, jogi személyiség nélküli szervezet személyesen, levélben vagy  elektronikus dokumentumként a Kúriához címzett bírósági felülvizsgálat iránti kérelmet nyújthat be a Nemzeti Választási Bizottságnál” – emlékeztetnek arra, hogy a kérdés még csak az első próbatételen van túl.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.