Legyűrték a jogvédők a parkolócéget a bíróságon

A parkolócég közszolgáltatásként üzemelteti a fizetőparkolókat, nem hivatkozhat üzleti adatokra, a parkolással kapcsolatos dokumentumokat ki kell adnia, azok közérdekű adatok - döntött egy szombathelyi autós panasza nyomán a bíróság.

Újabb sikert értek el a jogvédők, akik egy parkolási pótdíjak miatt bírósághoz forduló polgár érdekeit képviselve mentek perre a szombathelyi vagyonhasznossító társasággal (SZOVA), írja a Vas Népe csütörtökön.

Óvári Árpád ugyanis megelégelte, hogy a parkolóőrök szerinte több alkalommal is jogtalanul róttak ki rá pótdíjat. Hogy bizonyítsa igazát, szüksége lett volna néhány, a parkolás jogszabályi hátterével kapcsolatos dukumentumra. Ezek kiadását azonban a SZOVA Zrt üzleti titokra hivatkozva megtagadta.

A Szombathelyi Városi Bíróság azonban - még nem jogerős - ítéletében kimondta: az adatok közérdekűek, mivel a a SZOVA helyi önkormányzati feladatokat lát el azáltal, hogy közszolgáltatásként üzemelteti a fizetőparkolókat. Így a cég nem hivatkozhat üzleti titokra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.