Legyen végre semmi!

A zuhogó esőben több százan gyűltek össze kora este a Mechwart ligetben, hogy a Központi Statisztikai Hivatal elé vonuljanak. Az „általános tüntetésként" meghirdetett demonstrációt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Negyedik Köztársaságot! nevű formáció rendezte.

A szervezők lehetőséget kívántak teremteni mindazoknak, akik elvileg szívesen eljárnának tüntetni, eddig azonban nem volt rá módjuk, mivel nem akarnak elérni semmit.

A helyszín kiválasztásakor azért döntöttek a KSH mellett, mert a régi sóhivataloknak már nyomát se találták, és mert - ahogy Kovács Gergő, a Kétfarkú Kutyapárt alapítója korábban nyilatkozta - a statisztikai hivatalnál tartott tüntetésnek „tényleg nincs semmi értelme".

A szervezők előzőleg világossá tették, hogy szeretnék megőrizni a hagyományos demonstrációk megszokott elemeit (feliratok, skandálás, hőbörgés), de csakis olyan táblákat és transzparenseket várnak, amelyek nem hordoznak konkrét üzeneteket.

A résztvevők igyekeztek megfelelni az elvárásoknak.

Erre példa a "Fej, tor, potroh", a "Félig" vagy a "Sőt" felirat. Renitensek azonban ezúttal is akadtak. A "Magdi anyut vissza a képernyőre!" követelés olyan célzatosságot tartalmazott, amely ellentétes volt a tüntetők alaptételével: "Legyen végre semmi!".

A kétfarkú kutya párt hisz a győzelemben
A kétfarkú kutya párt hisz a győzelemben
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.