Lefújták a tüntetést - Hoffmann engedett az ELTE-hallgatóknak

A kormány által elrendelt közbeszerzési stop félezer ELTE-hallgató tanévkezdését veszélyeztette; a kollégisták tüntetéssel fenyegettek, a kormány hamar engedett nekik.

Az ELTE hallgatói önkormányzatai arra kérik Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, csütörtök délelőtt intézkedjen, hogy az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégium kollégistái szeptember 5-én beköltözhessenek a felújított diákszállásra. Ellenkező esetben az ELTE kollégistái demonstrálni fognak - közölte az ELTE Hallgatói Önkormányzat (HÖK) csütörtökön az MTI-vel. Mint közleményükben írták, a kormányzat által elrendelt, felsőoktatást is érintő közbeszerzési stop mintegy ötszáz ELTE-hallgató tanévkezdését veszélyezteti, ugyanis a Kőrösi kollégium B és C épületének bútorbeszerzését is érinti a korlátozás. Az ELTE 550 hallgató számára szeretne bútort beszerezni a nemrégiben átadott új kollégiumi szárnyába - tették hozzá.

Megjegyezték, bár az egyetem hónapokkal ezelőtt igényelte a kormányzati szintű külön engedélyt, mindezidáig nem kapta azt meg, ezért előfordulhat, hogy - bár a szükséges források rendelkezésre állnak - nem tudják beszerezni a bútorokat, így fennáll a lehetősége, hogy több mint félezer hallgató nem költözhet be a kollégiumba szeptemberben.

A hallgatói önkormányzat felhívását követően Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár bejelentette, hogy megkapta a mozgó bútorokra vonatkozó eszközbeszerzési engedélyt az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiuma, így a kollégisták szeptember 5-én beköltözhetnek.

Hoffmann Rózsa a hallgatók által kilátásba helyezett tüntetés időpontjára a tárca Szalay utcai épülete előtt megjelent hallgatói önkormányzati vezetőket tájékoztatta az eszközbeszerzést segítő döntésről, így a tervezett demonstrációt a szervezők lefújták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.