Lefasisztázták a fideszes elnököt

Lefasisztázta Varga István fideszes politikust a Malév-bizottság ülésén egy szocialista képviselő – legalábbis ezt állítja a testület elnöki tisztét ellátó Varga, aki szerint az említett MSZP-s politikus dühében meghúzta az elnök egyik munkatársának a haját. Varga István nem árulta el, hogy ki volt a magáról megfeledkezett ellenzéki képviselő.

Egy eddig még nyilvánosságra nem került botrányos incidensről beszélt Varga István fideszes politikus az m1 Ma reggel című műsorában. Mint mondta, egy (meg nem nevezett) szocialista képviselő lefasisztázta és kifogásolta az ülésvezetését, melyet a Malév vizsgálóbizottságának elnökeként végzett.

Ezt követően az ellenzéki politikus a pulpitushoz ment, és az egyik kollegájának a hajába belecsimpaszkodott, majd őt is lefasisztázta – fűzte hozzá Varga István. A kormánypárti politikus szerint ilyen a parlament elmúlt 20 éves történetében még nem fordult elő. „Ez azért nem került nyilvánosságra, mert nem vagyok exhibicionista” – tette hozzá.

Azt, hogy ennek lesz-e következménye, a házelnök döntésén múlik majd, nem az én tisztem – mondta. Tegnap a Jobbik képviselői egyébként táblákat emeltek a magasba a Parlamentben annak kapcsán, hogy nem állt fel a Fidesz-közeli cégeket vizsgáló parlamenti bizottság. Arra a kérdésre, hogy szerinte mi korbácsolta fel az indulatokat, Varga István azt felelte: ki kellene tiltani a táblákat és a molinókat a T. Házból, az ugyanis nem a cirkusz helye.

A politikus a műsorban kifejtette: a büntető törvénykönyv módosításánál reményeik szerint konszenzus lesz abban, hogy az élet elleni közvetlen támadásnál nem mérlegelik a jogos önvédelem arányosságát. Ha éjjel valaki pisztollyal a kezében bejön a lakásomba, és a pisztolyt rám szegezi, akkor – ha nekem is van fegyverem – lelőhetem – hozta fel példaként.

Annak kapcsán, hogy a Jobbik szerint vissza kellene állítani a halálbüntetést Magyarországon, azt mondta: húsz éve ezzel kapcsolatosan a magyar közgondolkodás, a magyar jogásztársadalom és az Alkotmánybíróság is állást foglalt. Magyarország nem Amerika, tehát nem lesz halálbüntetés – szögezte le. Szerinte másfajta megfogalmazás tudománytalan, és a 21. századi Európában, és keresztény Magyarországon lehetetlen – írja a Hirado.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.