Leállította a „független” Békemenetet a Fidesz

Biztos nagyon kellett könyörögni Bencsik Andrásnak. De talán ő is belátta, hogy nem kellene gyengének feltüntetni Orbánt.

A Békemenet szervezőit, köztük Bencsik Andrást is megkérte a Fidesz, ne tartsanak most a kormány melletti tüntetést - értesült a HVG Online.

Értesülésük szerint a Fidesz azért kérte a kormány melletti kiállás elhalasztását, mert az azt a benyomást keltené, hogy megrendült Orbán Viktor miniszterelnök vagy a kabinet pozíciója. Attól is tartanak, hogy az internetadóval felbosszantottak egy olyan fiatal generációt, amelyiknek eddig nem volt véleménye a politikáról és a kormányról. A lap szerint a kabinet hosszú és építkező tárgyalássorozatra készül az amerikaiakkal, és nem szeretné azt a látszatot kelteni, hogy meggyengült a kormány és a miniszterelnök pozíciója.

Úgy tudni, a Békemenet szervezői belátóak voltak a kéréssel kapcsolatban. „Lesz még alkalom, amikor valóban szükség lesz a békemenetesek támogatására, de ez most nem az" – idézett a lap egy magas rangú kormányzati forrást.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.