Leállított online közvetítés a Zuschlag perben

A védők kérdéseivel folytatódott szerdán délelőtt Kecskeméten Lados István, Zuschlag titkárságvezetőjének a meghallgatása. A bíró leállította az Origo.hu internetes portál élő közvetítését.

A Zuschlag és társai perében egy hónapja zajló per szerdai, első tárgyalási szünetét követően a bíró a teremben jelenlévő újságírókhoz és tévéstábokhoz fordult.

Elmondta: a szünetben, miután a világhálón meglátta egyik ülnökét, amint éppen reggelizik, szerzett arról tudomást, hogy a jelenlévő médiumok közül az egyik élő egyenesben közvetíti a pert, ezért annak azonnali beszüntetésére utasította a stábot. Indoklásul elmondta: erre a célra senki nem kért tőle engedélyt, illetve a vádlottak zöme nem járult hozzá ahhoz hogy a teremben készített bármely nemű felvételen felismerhetőek legyenek. Hozzátette: ezek a feltételek az élő egyenes adásban nem biztosíthatóak.

Mint ismert, Lados István, Zuschlag titkárságvezetője több nap óta nyilatkozik már a bíróság előtt főnöke politikai és üzleti kapcsoaltairól. A perben szerdán délelőtt az ügyvédek kérdezhették Ladost.

A harmadrendű, Katus Ferenc védője többek között a nyomozati szakban kialakult félelmeiről és az egészségi állapotáról kérdezte a másod rendű Lados Istvánt. Kiderült: Lados az ügyészségi kihallgatások során egy alkalommal rosszul lett és orvosi ellátásra szorult. Az ügyvéd kérdésére Lados azt válaszolta, nem félt és nem fenyegették meg a kihallgatások során. Elmondta: azért lett rosszul, mert akkor közölték vele a módosított gyanúsítást, miszerint, Zuschlaggal együtt bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítják. Hozzátette: az egészségi állapota rendben van, tudatában van annak mit mondott akkor és most is. A védő kérdésére a pervezető ügyész, Németh Zsolt megjegyezte: Lados minden kihallgatása szabályszerű módon, ügyvédje jelenlétében történt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.