Lázár János szeretné meghonosítani a 'három csapás' törvényt

Kaliforniából szeretné importálni a Fidesz azt a törvényt, mely szerint ha valaki súlyos vagy erőszakos bűncselekményt követ el, és ezt három alkalommal megteszi, ítéljék automatikusan életfogytiglanra.

A Fidesz biztonsági és rendvédelmi munkacsoportja azt javasolja a párt frakciójának, hogy minél hamarabb, akár már a jövő héten nyújtson be javaslatot az Országgyűlésnek a Büntetőtörvénykönyv (Btk.) szigorítására - mondta el a testület alakuló ülését követő csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Lázár János.

A képviselő ismertetése szerint azt kérik az országgyűlési képviselőcsoporttól, hogy javasolják az Amerikai Egyesült Államokban már létező, úgynevezett három csapás törvényt beillesztését a magyar jogrendszerbe.

Elmondása szerint a törvény az Egyesült Államokban arra irányul, hogy aki súlyos vagy erőszakos bűncselekményeket követ el és ezt visszaesőként három alkalommal megteszi, az automatikusan életfogytiglanira ítélendő. Hozzátette, hogy ezt a rendszert a bűnözés visszafogására vezették be és Kalifornia államban, ahol a legszigorúbb formában alkalmazzák, az évente ismertté vált 8,8 millió bűncselekmény száma 6,5 millióra csökkent.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.