Ingyen járna a zászló Hódmezővásárhelyen

Két éven belül az ünnepeken valamennyi hódmezővásárhelyi ház falára kikerülhet a nemzeti színű zászló: a város önkormányzata ingyen biztosítja majd a lobogókat és azok felszerelését is azoknak, akik igénybe kívánják venni ezt a szolgáltatást.

Nemcsak a közintézményeken, hanem valamennyi hódmezővásárhelyi ingatlanon magyar zászló loboghat 2014. március 15-től a nemzeti ünnepeken; az alföldi város önkormányzata ehhez segítséget is nyújt: igény esetén a város a zászlót és annak felszerelését is ingyenesen biztosítja - adta hírül a távirati iroda.

Göbl Vilmos önkormányzati sajtóreferens tájékoztatása szerint a város arra kéri polgárait, hogy 2014-től a nemzeti ünnepeken tűzzék ki a magyar zászlót ingatlanjukra. Erről a város közgyűlése Kovács László fideszes önkormányzati képviselő kezdeményezésére döntött.

Az önkormányzat a lobogózáshoz segítséget is nyújt: igény esetén ingyenesen biztosítja az alaptörvényben meghatározott lobogót, és a zászló felszerelését az azt kérelmező ingatlantulajdonosoknak.

A zászlókat az önkormányzati tulajdonú Hódfó Szociális Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. készíti el. 2014-től így nem csupán a közintézményeken, de valamennyi ingatlanon Hódmezővásárhelyen nemzeti zászló loboghat március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án - közölte a sajtóreferens.

Lázár János fideszes polgármester a kezdeményezéssel kapcsolatban hangsúlyozta, "ki kell szabadítani a nemzeti jelképeinket az elmúlt rendszer elnyomásának, üldözésének árnyából, és a szélsőséges, nacionalista, kirekesztő politikai törekvések kisajátításából. Sok vita lehet közöttünk, de egy dologban egyet kell értsünk: magyarok vagyunk, a nemzeti zászló a mi országunkat, a mi nemzetünket jelképezi" - mondta a Fidesz országgyűlési frakcióját is vezető politikus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.