Lázár a Philip Morrist sejti a trafikbotrány mögött

A Philip Morris dohányipari multit sejti Lázár János a dohánybolti koncessziók kiosztása körül támadt botrány mögött. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Heti Válasznak nyilatkozott.

„Először Brüsszelben lobbiztak, majd a törvény elfogadását próbálták megakasztani, végül politikai lejárató akciót szerveztek" - állítja a Philip Morris dohányipari multicégről Lázár János, aki szerint a trafikpályázatok nyerteseinek 90 százalékánál az ellenzéki sajtó sem tudott fideszes kötődést kimutatni.

Lázár szerint a Philip Morrisnak súlyos érdeksérelmet okozott az átalakítás. „Világosan megüzenték nekünk, hogy mindent el fognak követni az új rendszer július 1-i bevezetésének megakadályozására. Egy ekkora üzletnél nem számít néhány százmillió forint egy kommunikációs kampányra" - teszi hozzá.

A trafiktörvény fő szorgalmazója kizártnak tartja, hogy szervezett csalássorozat történt a dohánybolti koncessziók kiosztása során.

„Legfeljebb azt tartom elképzelhetőnek - mondta Lázár -, hogy egyes vállalkozók jobban megszervezték magukat, észrevették a lehetőséget, miközben mások talán pályázni sem akartak, mert bedőltek a baloldali sajtóban megjelenő híreszteléseknek, hogy az egész trafikrendszerből úgysem lesz semmi."

Lázár szerint Hadházy Ákosnak, a Fidesz szekszárdi helyi képviselőjének állításai sem bizonyítják, hogy valóban csalás történt. „Horváth István polgármester az egyeztetés lehetőségét kínálta fel képviselőtársainak egy megbeszélés alkalmával, és megkérdezte a véleményüket a helyi pályázókról. Ezt a beszélgetést képviselőtársunk - a bizalom és a párton belüli együttműködés jegyében - hangfelvétellel rögzítette. Ha csupán ennyi történt, abban nem látok kivetnivalót, ugyanis a pályázatokról nem a polgármesterek döntöttek, hanem a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. világos és méltányos szakmai szempontrendszer alapján" - szögezte le Lázár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.