Lázár: A bankrendszer ellenállását meg fogjuk törni!

A jelenlegi keretek között, de a Fidesz a végtörlesztés szabályozásának a pontosítására készül. "A bankrendszer ellenállását meg fogjuk törni!" - mondta Lázár János.

"Változatlanul azt gondolom, hogy a magyar bankrendszer szereplői összejátszanak annak érdekében, hogy minél kevesebben jussanak forinthitelekhez a következő hónapokban, hogy minél kevesebben tudjanak élni a végtörlesztés lehetőségével" - állította Rogán Antal a Fidesz pénteki sajtótájékoztatón. Ezért a Fidesz egy "olyan folyamatos törvényalkotási munkát folytat, hogy minden akadályt elhárítsanak a végtörlesztők elől. - Ha tehát a bankok problémákat vetnek fel, ha kell, törvényi pontosítással a bankok kifogásait elhárítjuk. Ilyen munka zajlik a frakcióban, és elképzelhető, hogy érinteni is fogja a törvényt. Hétfőn pedig a parlament gazdasági bizottsága már foglalkozni fog ezekkel a kérdésekkel – mondta Rogán Antal.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese arról is beszámolt, hogy ezzel párhuzamosan előkészítik azt a szabályozást, mely szintén a bankokat és a forinthiteleket érinti. A gazdasági bizottság azzal is foglalkozik, hogy "mit gondolunk a THM-ről, a teljes hiteldíj mutatóról, és hétfőn foglalkozunk azzal is, mit gondolunk a referenciakamathoz való kötés alapvető szabályairól". A november 3-val kezdődő héten már tárgyalnák is ezeket a javaslatokat.

A Belváros polgármestere a sajtótájékoztatón egyértelművé tette: pontosításokat terveznek a végtörlesztéssel kapcsolatos szabályozáson, de "a jelenlegi keretek között" gondolkodnak a váltotóztatásokat illetően. Annak szerinte önmagában nem lenne sok értelme, hogy kötelezzék a bankokat kötelező forinthitelek adására.

Lázár János Fidesz-frakcióvezető azt tette szóvá, hogy "a bankok kekeckedéseket és bojkottját a parlamentben vissza lehet hallani". Mégpedig ellenéki oldalról, mert a bankok által hétfőn hangoztatott adatokat, számokat hétfőn a parlamenti ülésen az MSZP és az LMP kommunikációjában visszahallják. – A végtörlesztés ügyét végig kell vinni, a Fidesz ebben rendíthetetlen. A bankrendszer ellenállását meg fogjuk törni, törvényi eszközökkel! – hangoztatta a frakcióvezető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.