Kovács Zoltán is az EU elhagyására szavazna, de csak félig

Arra kérdésre, hogy személyesen a kilépés mellett szavazna-e, ha lenne ilyen referendum, a kormányszóvivő azt válaszolta, hogy amennyiben a migrációs kérdés kapcsán tennék fel a kérdést, akkor igen.

Ami Nagy-Britanniában történt, az a Brüsszelben elkövetett hibák következménye - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az ATV Start című műsorában, aki arról is beszélt, hogyan szavazna egy esetleges uniós tagságról szóló népszavazáson. Kovács kilépne, ha a migrációs kérdés kapcsán tennék fel neki a kérdést.

Mint fogalmazott, megvannak a lehetőségek arra, hogy tudatosítsuk mindenkiben: csak rajtunk áll, hogy a migrációs kérdésben milyen álláspontra jut végül Európa. Szerinte véget kell vetni, hogy senkik által meg nem választott emberek olyan irányba kívánják vinni az uniót, amire nincs felhatalmazásuk. 

Lázár János hasonlóan nyilatkozott a csütörtöki kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a magyar kilépés lehetőségéről azt mondta, hogy a kormány nem tervez népszavazást kiírni a témában, de ő jó szívvel nem tudna arra szavazni, hogy az EU-ban maradjunk.

Az MSZP szerint Lázár elismerte, hogy a kormány ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból. Ujhelyi István, a párt európai parlamenti képviselője döbbenetesnek nevezte, hogy pont az a miniszter fogalmaz meg unióellenes mondatokat, aki az EU-ból érkező támogatások elosztását felügyeli.

Az Együtt szerint Lázár János a Fidesz valódi tervét árulta el. A párt úgy véli, hogy a kvótareferendum célja az Európai Unió meggyengítése. A DK szerint az őszi népszavazással az Unióból való kilépésre kér felhatalmazást a kormány. A PM és a Liberálisok is felháborodásuknak adtak hangot. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.