Lázár keményen üzent Schmidt Máriának

Magyarországon holokauszt-emlékhelyet a magyarországi zsidóság támogatása nélkül nem lehet létrehozni, "vagy velük lesz múzeum, vagy nem lesz" - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Budapesten újságírói kérdésre.
A Sorsok Háza körül kialakult vita nem két ember véleménykülönbségéről szól, hanem egy nagyon fontos ügyről - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter arra az újságírói felvetésre, hogy Schmidt Mária, a projekt megvalósításával megbízott Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány főigazgatója szerint a Miniszterelnökség akadályozza az emlékhely kialakítását.

"Egyetlen olyan szempont van, amiből semmilyen körülmények között nem tudok és nem fogok engedni: Magyarországon holokauszt-múzeumot, holokauszt-emlékhelyet a magyarországi zsidóság képviselői, a magyarországi zsidóság támogatása nélkül nem lehet létrehozni" - jelentette ki Lázár János.

A miniszter hangsúlyozta: vagy velük lesz múzeum és emlékhely, vagy nem lesz.

"A múzeum kialakításához és az emlékhely létrehozásához meg kell tudni nyernie a szervezőknek, a tervezőknek, a történészeknek és a kormánynak is a magyarországi zsidóság támogatását. Ha a magyarországi zsidóság, a holokauszt-túlélők nem támogatják, akkor nem épül meg a Sorsok Háza" - mondta a politikus.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.