Lázár János önállósítaná az orvosegyetemeket

A politikus  Hódmezővásárhely városának alakuló közgyűlésén szólalt fel, ahol az orvosegyetemek önállósításával kapcsolatban a délmagyar tudósítása szerint azt mondta: „Ezen a téren ugyanis európai, sőt világhatalom lehetnénk, a magyar orvosi diploma bárhol a világon «eladható».”

A délmagyar tudósítása szerint  Kallai Árpád főigazgató a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely–Makó működéséről szóló tájékoztatója után kapott szót Lázár János a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Mint mondta: a magyar egészségügy átalakítása legalább 35–40 éve zajlik és emellett az orvosok, ápolók felkészültsége kiemelkedő. Jó lenne, ha az orvosi egyetemeket mindenütt az országban leválasztanánk az egyetemi központokról, és azokat megerősítenénk. Ezen a téren ugyanis európai, sőt világhatalom lehetnénk, a magyar orvosi diploma bárhol a világon „eladható".

A honi viszonyokról meg kell jegyezni: a kórházi ellátás mindig deficites lesz, ennek kompenzálásában az államnak kell segíteni. Nem engedjük, hogy kórházak csődbe jussanak és nem akarunk egyet sem bezárni. A jól képzett, felszerelt rendelővel rendelkező, anyagilag jobban elismert háziorvosok a prevencióban játszhatnak fontos szerepet. A kormány célja, hogy 2018-ra egy saját praxissal rendelkező magyar háziorvos bére 1,5-2 millió forint legyen – mondta a miniszter.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.