Lázár János nem érti a kérdést

Nem adott választ Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője Mesterházy Attila kérdéseire, amelyekben a szocialista politikus arról érdeklődött: a tárcánál dolgozó államtitkárok és helyettes államtitkárok érdekeltségei, illetve családi cégei kaptak-e vissza nem térítendő állami vagy uniós támogatást? Lázár szerint a kérdéseket pontatlan megfogalmazásuk miatt nem lehet megválaszolni.

Ez azért érdekes, mert a többi tárcának nem okozott gondot a kérdések értelmezése. Pintér Sándor belügyminiszter válaszából ­például kiderült, hogy a BM egyik helyettes államtitkára, Farkasné ­Gasparics Emese résztulajdonosa egy olyan utazási irodának, amely egy éven át munkahelymegtartó támogatást kapott három alkalmazottja után. Az összeg azonban nem ismert.

Lázár nem felelt, tárcájánál kapott-e valaki uniós támogatást
Lázár nem felelt, tárcájánál kapott-e valaki uniós támogatást
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Mesterházy az után kezdte firtatni az államtitkároknak juttatott támogatásokat, hogy kiderült: L. ­Simon László miniszterelnökségi államtitkár érdekeltsége tavaly nagyjából 80 millió forint állami és uniós támogatásban részesült.

Az MSZP volt elnöke rövid időn belül másodszor tett fel olyan kérdést, amelyet megpróbált lerázni egy miniszter. Nemrég Rogán Antal utasította vissza annak megválaszolását, az újonnan létrejött Miniszterelnöki Kabinetirodán mennyit keresnek a tanácsadók. Később a felháborodás nyomán meggondolta magát és összesített adatokat közölt. Egyúttal felajánlotta, hogy Mesterházy betekinthet a szerződésekbe. Erre ma kerül sor.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.