Lázár: Vérszemet kaptak a terroristák

Ahogy Orbán Viktor hétfőn a parlamentben, Lázár János is összekötötte a Kormányinfó sajtótájékoztatón az illegális bevándorlást és a terrorcselekményeket – immár titkosszolgálati információkra hivatkozva. Konkrétumot nem mondott.

A franciák elleni támadás minden magyar ember elleni támadást jelent – mondta Lázár János a Kormányinfó sajtótájékoztatón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a terrorveszélyt – ahogyan Orbán Viktor hétfőn a parlamentben – összekötötte az illegális bevándorlással. Lázár János is megismételte, hogy a kormány felállít egy terrorellenes koordinációs szervezetet, amelynek az a dolga, hogy a belbiztonsági szervek munkáját összehangolja, mert Magyarországon fokozni kell a biztonsági szintet.

– Egyre több az olyan titkosszolgálati információ, ami az illegális bevándorlást és a terrorcselekményeket összeköti – hangoztatta, részleteket, konkrétumokat nem árult el. Egyelőre megbecsülhetetlen számú terrorista érkezett Európába a migránshullámra rátelepedve, ezt a nemzetközi titkosszolgálati együttműködés során is megerősítették – tette hozzá.

De azt is állította: ma Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország, képesek voltunk 400 ezer bevándorló után megállítani a hullámot, most már csak néhányan próbálnak belépni az országba. Képesek voltunk az ország biztonsági kockázatát csökkenteni – mondta a miniszter.

Ezzel szemben az EU ma védtelen, képtelen megvédeni az országa polgárait. Szerinte az EU nem tud érdemi döntéseket hozni, képtelen ennek a helyzetnek a megoldására két éve – állította, ezzel még inkább megindokolva, miért kell Magyarországnak „mint frontországnak” magának helytállnia.

Magyarországon a készültséget fokozni kell, mert vérszemet kaptak azok, akik gyöngíteni akarják Európát, a terrorista csoportok kihasználják Európa védtelenségét. Rátelepedtek a modern kori népvándorlásra, szabadon és kontrollálatlanul áramoltak be Európába azok, akik potenciális veszélyt jelentenek Franciaországra, Németországra és talán Magyarországra is – utalt a terroristákra.

Lázár János ezúttal is megismételte: Magyarország a végletekig ragaszkodik ahhoz, hogy a bevándorlás Európába csak kontrollált keretek között történhet, és ránk nézve a kötelező uniós kvóta felelősséget nem jelenthet, csak azon országok – például Németország – számára, akik meghívták őket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.