Lázár titkos útjait feszegeti a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) azt szeretné megtudni Lázár Jánostól, a Miniszterelnökséget vezető államtitkártól, hogy milyen svájci szállodában költött közel félmillió forintot szállásra – erről Varju László pártigazgató beszélt egy keddi, budapesti sajtótájékoztatón.

A politikus az Origo cikkére hivatkozott, amelyik szerint egy titkos svájci kiküldetés során 469 ezer forintot fordított szállodára.
Varju László azt tudakolja, hogy mitől ilyen kiugróan magas egy kormányzati utazás szállásdíja. A DK azt is tudni szeretné, hogy az államtitkár milyen hotelben költött el ennyi pénzt, és hogy nem lehetett volna olcsóbban megoldani az elszállásolását. A Demokratikus Koalíció arra is kíváncsi, hogy az államtitkárral hány fős küldöttség utazott együtt – tette hozzá.

Az Origo azt közli, hogy Miniszterelnökség egy bírósági perben beszámolt arról, hogy az államtitkár tavaly egy svájci és egy olaszországi látogatáson is üzleti kapcsolatokról, illetve Magyarországról külföldre vitt pénzekről folytatott tárgyalásokat. Az oldal szerint a legmagasabb szállásköltségű utazások a következők voltak: egy háromnapos – az Origo számítása szerint feltehetően csak két éjszakát jelentő - angliai utazásánál 920 ezer forint, egy kétnapos olaszországi útjánál 582 ezer, egy szintén kétnapos svájci kiküldetésnél pedig 469 ezer forint volt feltüntetve szállásra fordított kiadásként. Ezekről az utazásokról a kormány elmulasztotta tájékoztatni a nyilvánosságot, ezért indított per a hírportál.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.