Lázár és Varga már összehívta a két minikormányt

Már üléseznek a kormánykabinetek, Lázár János délelőttre hívta ösze a stratégiával foglalkozó kormányülést, Varga Mihály délutánra a gazdaságit - tudta meg a Népszabadság.
A kormány nyári szünetre ment, a kormánykabnetek viszont már üléseznek ma - a Népszabadság információi szerint Lázár János kancelláriaminiszter délelőttre hívta össze a stratégiai testületet, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pedig délutánra a gazdasági kormányülést. Az egyeztetéseken nyilván előkészítik a jövő heti, szezonkezdő kormányülést, augusztus 18-án már ismét lesz a kormánydöntéseket a sajtónak magyarázó Kormányinfó sajtótájékoztató is.

A két kormánykabinet egyeztetései a tárcákat vezető miniszterek között nyilván nemcsak az őszi jogalkotási programból miatti kötelező egyzetetés zajlik, illetve a két hete bejelentett, aztán visszavont és módosított nagy fejlesztési projektekről a konzultáció. A mai tanácskozásokon politikai pikáns lehet az eszmecsere a tárcavezetők között azért is, mert azóta, hogy Orbán Viktor hivatalosan is bejelentette kormányülésen a testületek megalkítását és kijelölte Lázár és Varga személyében a kabinetvezetőket, a Miniszterelnökségtől több, a takarékokkal a Postával és a nemzeti közműszolgáltatóval kapcsolatos hatáskör Seszták Miklós fejlesztési minisztertárcájához került.

A Népszabadság már beszámolt róla, hogy a „kormányátalakítással", a két kabinet létrehozásával Orbán szerette volna eltolni magától a tárcák közötti érdekharcokból fakadó konfliktusok kezelését, és megszüntetni azt az általános gyakorlatot, hogy egy-egy kormányülésen 50 vagy 70 napirendi pontot tárgyaljanak, éjszakába nyúlóan. A miniszterelnök ősztől kampányüzemmódra akar kapcsolni, és az összes energiáját a politikai kormányzásra összpontosítani.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.