Lázár csak villong vagy mostantól ő lesz a fény?

Külső ellenfél hiányában belül harcol a Fidesz?
Ma Magyarországon éles hatalmi harc folyik a domináns párton belül - állítja a Véleményvezér blog. Szokatlanul furcsának tartják, hogy bár a Fidesz már április elején megszerezte a választási győzelmet, a végleges kormánylista csak két hónappal később állt össze, miközben érdemben alig változott valami az előző kabinethez képest.

Az lényegi változás, hogy minden eddiginél nagyobb hatalmat és az uniós pénzek feletti teljes felügyeletet megkapja a Lázár Jánossal felálló Miniszterelnökség, ezzel párhuzamosan a Földművelésügyi Minisztérium elveszíti a vidékfejlesztési uniós pénzeket, az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pedig az egyéb uniós fejlesztési forrásokat.

Mivel az állami fejlesztések döntő többsége EU pénzekből valósul meg, akkor egyértelmű, hogy a Miniszterelnökség óriási hatalmat kapott a kezébe, míg a két minisztérium nagyon nagyot veszített.

A két tárcát eddig a Fidesz gazdasági háttérországához lehetett kötni, míg a Miniszterelnökséget egyértelműen Orbán bizalmasai irányítják.

A Lázár János által korábban meglebegtetett, de végül "egyéni képviselői indítványként" benyújtott reklámadó a "gazdasági" szárny érdekeit sérti, a "politikai" vonal viszont elszenvedett néhány mélyütést furcsa módon kiszivárgott, Orbán Viktor belső köreit értő sajtóértesülések kapcsán.

Nem kizárt, hogy az Origo főszerkesztője is e hatalmi harc áldozata.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.