Lázár: 5,5 százalékkal emelkedhet a minimálbér

Nem tágít a kormány a vasfüggöny ügyében; odacsapnak a dohánycégeknek; belebegtették az újabb rezsicsökkentést.

Megépül az „ideiglenes határzár” a magyar–szerb határon; 5 és fél százalékkal emelkedhet jövőre a minimálbér, egységes csomagolást vezetnek be a dohánytermékeknél – összesítette a kormány szerdai döntéseit csütörtökön Lázár János.

A miniszterelnökség vezetője a vasfüggönyről azt mondta, a kérdésről készek a jövő heti magyar–szerb kormányülésen egyeztetni, de a magyar kabinet a döntését meghozta. Arról is beszámolt, hogy Orbán Viktor az Európai Bizottság és az Európai Parlament elnökének írt levélben kért segítséget Európától az illegális bevándorlás ügyében.

Lázár arról is beszélt sajtótájékoztatóján, hogy várhatóan 5,5 százalékkal nőhet jövőre a minimálbér, a nyugdíjak 1,6 százalékkal lehetnek magasabbak. 2016-ban az áram- és gázszolgáltatás területén az állami vállalat lesz a legnagyobb piaci szereplő, ami „várhatóan újabb rezsicsökkentést tesz lehetővé 2017-18-ban”. A kormány arról is döntött szerdán, hogy egységes csomagolást vezetnek be a dohánytermékeknél, és betiltják a reklámozásukat.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.