Lázár 30-50 százalékos béremelést ígér a közszolgáknak

A Miniszterelnökséget vezető miniszter 30-50 százalékos béremelést javasol a közigazgatásban dolgozóknak 2016. július 1-jétől.

Lázár János csütörtöki – több mint kétórás – sajtótájékoztatóján jelentette be a közszolgálati béremelést, javaslatát a jövő héten nyújtja be a kormánynak. Mint mondta, nem minisztériumi főosztályvezetők, helyettes államtitkárok, államtitkárok bérének emeléséről van szó, hanem azokról a jelenleg 80-100 ezer forintot kereső dolgozókról, akik az ügyfelekkel tartják a kapcsolatot; 27 ezer járási hivatali dolgozó van, aki nem vezető beosztású, s az államreform sikere, a bürokrácia leépítése az ő munkájukon is múlik.

Arra, hogy ez mennyire terheli meg a 2016-os büdzsét, Lázár János nem mondott semmi konkrétumot, arra hivatkozott, hogy még egyeztetnie kell Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel. Úgy fogalmazott, hogy neki javaslata van, de Varga Mihálynál „van a pénz”.

A sajtótájékoztatón a minisztert kérdezték az ellenzéki pártok által szorgalmazott alapbérről is. Lázár János szerint lehet róla beszélni, de hitelességi aggályai vannak, mert emlékszik az előző kormányok bércsökkentésére, a 13. havi juttatások megszüntetésére, a családi pótlék megnyirbálására.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.