Lázadnak a főigazgatók?

Rendkívüli ülést hívott össze a kórházszövetség a jövő hétre, és jogászokkal is egyeztetnek a kórházvezetői kinevezések miatt – írja szombaton utcára kerülő számában a Magyar Nemzet.

Szerdán hozta nyilvánosságra az Emberi  Erőforrások Minisztériuma a megyei és a fővárosi fekvőbeteg-ellátó intézmények főigazgatói posztjára kiírt pályázatok eredményét. Bár a hónapokkal ezelőtt közzétett kiírásban nem szerepelt  korhatár, kihúzták a nyertesek listájáról azokat, akik elmúltak 62 évesek, s a pályázatokat eredménytelennek nyilvánították. Erre jutottak a meghirdetett álláshelyek egyharmadánál, azaz a 35 helyből 11 esetében – pedig a legtöbb helyen a 62 éves személy mellett volt más pályázó is.

Óriási a felháborodás a főigazgatók körében. Ők is a kormányzati weboldalról tudták meg az eredményt, hivatalosan még nem értesítették  őket. Akadt azonban közöttük olyan is, akit Szócska Miklós  egészségügyért felelős államtitkár telefonon hívott fel, hogy elnézést kérjen. Neki azt állította, hogy a feje fölött döntöttek így. 

Az eredménytelen pályázatokat 30 napon belül újra kiírják. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter néhány hete jelentette be: jövőre a 62 év feletti közalkalmazottaknak kötelező lesz nyugdíjbavonulniuk. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár ugyan kért felmentés e rendelkezés alól az egészségügyben dolgozóknak, ám úgy tűnik eddig ez erednénytelen. Csütörtökön Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a Hír TV Rájátszás című műsorában azt mondta: az egészségügyi ágazatban az aktív vezetők esetében érvényesíthető a 62 éves korhatár, a mostani igazgatói kinevezések is eddig szólnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.