Lázadnak Etyeken a felcsúti vasút ellen

Etyeken nem akarnak kisvasutat. A település lakói nem adják telkeiket, és bírósághoz fordulnak.

Az Európai Bírósághoz fordulnak azok az etyeki ingatlantulajdonosok, akiknek a telkére tervezik az újabb kisvasutat, ha napokon belül nem kapnak állami ígéretet az arra, hogy a nyomvonalat felülvizsgálják. Egyikük, Kerényi Ferenc a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában arról beszélt: azzal, hogy kiemelt állami beruházássá nevezték ki a vasút építését, ők semmilyen ellenvetéssel nem élhetnek.

Csakhogy a telektulajok úgy látják, hogy itt kizárólag ingatlanszerzésről van szó, mely egy eddig is látott tőketerítési folyamat része.

Ezt azért gondolják, mert a Bicske–Etyek kisvasút nem a meglévő vasútvonal felújításával, hanem területek kisajátításával valósulna meg. Szerintük a megalkotott nyomvonaltervezetből az derül ki, hogy bizonyos ingatlanokat céloztak meg.

Kerényi Ferenc szerint értelmetlen kanyarokat vesz a kisvasút nyomvonala ahelyett, hogy a főút mellett egyenesen haladna. Azt is nehezményezik, hogy velük senki nem egyeztetett, és felháborítónak tartják, hogy se szó, se beszéd lerombolják az ingatlanjaikat.

Kerényi Ferenc az etyeki Körpince Kör Hagyományőrző Egyesület elnökeként feljelentést küldött az ügyészségre.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.