Látókörben a követség támadói?

Tanúként hallgatott ki a BRFK két budapesti férfit a szlovák nagykövetség budapesti épülete ellen elkövetett Molotov-koktélos támadás ügyében; a nyomozók azt vizsgálják, hogy ez a két ember összefüggésbe hozható-e a bűncselekménnyel - közölte csütörtökön a rendőrség.

A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint a szlovák nagykövetség átadta a rendőrségnek a biztonsági kamerás felvételeket, amelyek megörökítették a Molotov-koktélokat dobó férfit. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a felvételeket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) intézkedett a környéken található összes térfigyelő kamera, illetve az épületek biztonsága érdekében telepített egyéb ipari kamerák felvételeinek a beszerzéséről.

A BRFK szerdán azt közölte, hogy a térfigyelő kamera felvétele szerint egy ember követhette el a Molotov-koktélos támadást a szlovák nagykövetség budapesti épülete ellen. A palackok nem gyulladtak ki, kár nem keletkezett. A rendőrség közveszélyokozás előkészülete miatt nyomoz.

A kedd esti Debrecen-Levszki Szófia labdarúgó-mérkőzés után nagy tömeg haladt el a szlovák nagykövetség előtt. A rendőrök 23 óra 40 percig tartózkodtak a követség épületénél. Az elkövető megvárta, amíg elmennek, s ez után dobott Molotov-koktélt az épületre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.