Nagyot néztek a bíróságon: szabadlábon a jobbikos jelölt

Szabadlábra helyezték a Jobbik miskolci polgármesterjelöltjét, aki vasárnap letépett egy szocialista plakátot.

Szabadlábra helyzete a Miskolc Városi Bíróság Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltjét, akit vasárnap vettek rongálás miatt szabálysértési őrizetbe, amiért eltávolított egy MSZP-s plakátot.

A gyorsított eljárást normál eljárásra módosították, az ügy tárgyalása október 27-én folytatódik.

Szabó József, a Borsod megyei bíróság szóvivője az MTI-nek azt mondta: a rendőrség lefoglalta a plakátot, de azt nem hozták el. Emellett a bíróság szerette volna meghallgatni a helyszínen tartózkodó két járőrt, de ők sem jöttek el, illetve becsatoltak egy mini DV-kazettát, amelyet azonban a bíróság nem tudott lejátszani, mert ilyen technikai eszköz nincs a birtokában.

Szegedi Mártont rabláncon vezették a hétfői bírósági meghallgatásra. A jobbikos miskolci polgármesterjelöltet vasárnap vették szabálysértési őrizetbe rongálás miatt, miután sajtótájékoztatót tartott Miskolcon, az Újgyőri főtér villamosmegállójában. Itt bejelentette, hogy saját kezűleg távolít el egy MSZP-s plakátot, mivel a szocialisták felülragasztják sajátjaikkal a Jobbikéit, holott ezzel törvénysértést követnek el.

Ezt követően levette egy villanyoszlopról Káli Sándor miskolci MSZP-s polgármesterjelölt plakátját annak ellenére, hogy ennek következményére a rendőrség figyelmezette.

A hatóság ezt követően állította elő a politikust.

Szegedi Márton, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltje a tárgyalóteremben - lekerült róla a bilincs
Miskolc, 2010. szeptember 27. Szegedi Márton (k) a Jobbik miskolci polgármesterjelöltje a tárgyalóteremben, akit 2010. szeptember 26-án vettek rongálás miatt szabálysértési őrizetbe, amiért eltávolított egy MSZP-s plakátot. A Miskolc Városi Bíróság a gyorsított eljárást normál eljárásra módosította, a politikust szabadlábra helyezte. MTI Fotó: Vajda János
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.