Lassan csurog a meleg víz Kazincbarcikán

Nyílt levélben hívta fel a figyelmet a távhőszolgáltatás ármegállapításában rejlő ellentmondásokra Kazincbarcika szocialista polgármestere. A borsodi városban több mint 8200 lakásban lehet gond a melegvíz-szolgáltatással.

A külföldi érdekeltségű Kazinc-Therm Kft. által üzemeltetett fűtőerőmű korlátozta működését, emiatt Kazincbarcika távfűtéses lakásaiban a melegvíz-szolgáltatásban zavarok keletkezhetnek – olvasható Szitka Péter kazincbarcikai polgármester nyílt levelében. A borsodi város vezetője utalt arra, hogy a Kazinc-Therm Kft. veszteségesen működik, mert a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által megállapított, kötelezően alkalmazandó termelői távhőár álláspontjuk szerint nem nyújt fedezetet a hőtermelés indokolt költségeire. Emiatt a cég nem tudja kifizetni gázszolgáltatójának a számláit, ezért a kazincbarcikai fűtőerőmű működésének átmeneti korlátozására kényszerült.

Kazincbarcika ökormányzata megteszi a megfelelő jogi lépéseket, megfontolja a szerződés felbontását, és tárgyalásokat folytat a probléma mielőbbi megoldása érdekében – fogalmazott a polgármester, aki reményét fejezte ki, hogy az ármegállapítás anomáliáira, s a több mint 8200 kazincbarcikai család gondjára a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal felfigyel, és partner lesz a helyzet mielőbbi megnyugtató megoldásában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.