Lapzsemle: Áder szerint Gyurcsány ripacskodó kalandor

"Ha kell táncol, ha kell, könnyeivel küszködve áll a nyilvánosság elé, ha kell, keblére öleli az ellenzéket is, de mindig szerepet játszik".

Magyar Nemzet: Áder szerint egy ripacskodó kalandor az ország miniszterelnöke

Áder János szerint egy ripacskodó kalandor az ország miniszterelnöke, aki "ha kell táncol, ha kell, könnyeivel küszködve áll a nyilvánosság elé, ha kell, keblére öleli az ellenzéket is, de mindig szerepet játszik". Az Országgyűlés Fidesz által delegált alelnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban azt mondta, a Gyurcsány Ferenc és kormánya okozta terheket még akkor is érezni fogják a gyermekeink, amikor a magyar emberek 99 százaléka már nem is emlékszik rá.

Áder szerint Gyurcsány sem a válság kezelésére, sem a bizalom helyreállítására nem alkalmas, marketingpolitizálást folytat, és egyetlen célja az, hogy bármilyen eszközzel megnyerje a napi politikai csatákat az MSZP-n belül és politikai riválisaival szemben. Az interjúban azt is mondta: az emberek érzik, hogy hiteltelen a kormány, ezért a nemzeti csúcsot úgy fogadták, mint egy látványpékséget, erős fenntartásokkal.  Hozzátette, az értelmes javaslatokról a Fidesz hajlandó egyeztetni, de a pénzpiaci válsággal kapcsolatban a döntéseket a kormánynak kell meghoznia, és azok következményeit is vállalnia kell. Úgy fogalmazott, nem lehet állandóan maszatolni. Áder szerint ha valaki nem képes arra, hogy nehéz helyzetben felelős és jó döntést hozzon, akkor azt tanácsolja, hogy mondjon le hivataláról.

Személyes javaslataként azt fogalmazta meg, hogy Gyurcsány Ferenc a lehető legrövidebb idő alatt adja át a helyét egy új - a válság kezelésével megbízott és arra alkalmas - kormánynak. A Magyar Nemztenek adott interjúban arról is beszélt, hogy ezzel egyidejűleg döntést kellene hozni arról, hogy az európai parlamenti választásokkal egyidőben legyenek országgyűlési választások is.

Népszava: még nem várható elbocsátás a győri Audinál

Hosszú távon számít az Audi a vállalatnál alkalmazásban lévő hatezer emberre, a pénzpiaci válság hatásait a bérmunkaerő létszámának változtatásával és műszakátszervezéssel próbálják kivédeni - olvasható a Népszava szombati számában.

A cég kommunikációs vezetője a lapnak azt mondta, soha nem is volt napirenden, hogy a gazdasági válság miatt dolgozókat bocsássanak el. A társaság figyeli a piaci folyamatokat és megfelelő rugalmassággal rendelkezik: sokszínűek a műszakmodellek, és a bérelt munkaerő létszámát könnyen hozzá tudják igazítani a termelés csökkenéséhez vagy éppen a növekedéséhez - derül ki a cikkből.

Magyar Hírlap: négyszázmillió forintos zsarolás Újbudán

Négyszázmillió forintos zsarolási kísérlet miatt nyomoz a rendőrség az Újbudán található Infopark déli részének fejlesztésével kapcsolatban - írja a szombati Magyar Hírlap. A napilap érdeklődésére a BRFK közölte, hogy az V. kerületi kapitányság áprilisban zsarolás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A Magyar Hírlap úgy tudja, a nyomozás egy négyszázmillió forintos zsarolási kísérlet ügyében folyik, amelynek a tétje az, hogy ki építheti be a Lágymányosi híd tövében található Infopark szabadon maradt területét, amely 62 ezer négyzetméter nagyságú.

A napilap információi szerint az ügyben felmerült egy kerületi szocialista képviselő neve is. A férfi állítólag részt vett a találkozón, amelyen egy ügyvéd négyszázmillió forintot ajánlott a Noveco Invest Kt. képviselőinek, ha azok lemondanak az Infopark déli részére elnyert földhasználati jogukról. Ha ezt nem teszik meg, akkor baleset érheti őket - írja a megzsaroltak elmondása alapján a Magyar Hírlap. A cikk szerint a területen elférhet akár kétezer lakás, vagy irodaházak is és egy ilyen beruházás értékel elérhető a 20-25 milliárd forintot.

Kelet-Magyarország: ágy nem maradt üresen

Egy rossz szava nem lehet Nyíregyháza-Sóstón a Hotel Dzsungelnek a hosszú hétvégére, miként az egész szezonra: most is telt ház van, családok érkeztek a fővárosból, a Dunántúlról. Nagy vonzerő az élményfürdő, a múzeumfalu és az állatpark. A Kelet-Magyarország mai számában néhány Szabolcs megyei szálldában érdeklődött a kihasználtságról. Délmagyarország: munkával telt a péntek Munkával telt a „munkaszüneti péntek” a szegedi mozik, szórakozóhelyek, s a tömegközlekedés dolgozói számára. Hiába volt a múlt hét szombatja „hétköznap”, a tegnapi napon sem pihentek. -- Már megszoktam, hogy mi akkor is dolgozunk, amikor mások nem – mondja az egyik szegedi mozi pénztárosa. Egy szórakozóhely vezetője hozzáfűzi: a munkaszüneti pénteken a hétvégi nyitva tartás szerint fogadták a bulizókat. A hely gazdája számára nem a pihenés miatt volt kedvezőek a hosszú hétvégék, hanem azért, mert ilyenkor a szokásosnál is nagyobb a forgalom. A villamosok is a szombati menetrend szerint szállították az utasokat a munkaszüneti pénteken.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.