Kényszervallatás, riporterverseny, bedőlt hitelek

Kényszervallatással csikartak ki beismerést a fatolvajtól, riporterversenyre 16 országból érkeztek Nyíregyházára, Debrecenben a Nagyerdőt féltik a városvédők. Árverési hullám jöhet a bedőlt hitelek miatt, a hvg.hu az eltüntetett zsidónegyedről ír. Az Origo gazdasági válság "éttermi" hatásainak szentel egy terjedelmes írást.

Árverési hullám jöhet a bedőlt hitelek miatt

Egyre gyakoribbak a bedőlt hitelekről, elárverezett ingatlanokról szóló hírek. A válság előtti állapotokhoz képest valóban emelkedett a késedelmes hitelek aránya, ismerték el az Index által megkérdezett bankok. Az utóbbi hónapokban az árverések száma emelkedett, de nem egyértelmű, hogy csak a válság miatt - írja az Index.

Az elemzés szerint a kedvezőtlen gazdasági folyamatok miatt a lakáshitelek „többirányú stressznek" vannak kitéve. Elsősorban a forint gyengélkedése miatt megemelkedő devizahitel-törlesztőrészletek, másodsorban az állásukat elveszítő ügyfelek növekvő száma bővíti a nem fizető adósok táborát.

Kényszervallatás

Kényszervallatás miatt négy éve indult eljárás három szombathelyi rendőr ellen. Ketten todmásul vették a megyei bíróság pénzbüntetését, az elsőrendű vádlott fellebbezését nemrégiben bírálta el a Győri Ítélőtábla, írja szerdán a Vas Népe. A cikkből kiderül: a rendőrök falopás közben tetten értek egy toronyi férfit, aki elismerte tettét. A rendőrök azonban további bűncselekménynel is "megkínálták". A férfi tagadott. Erre az elsőredű vádlott pofonvágta, a földre esett, a másik két rendőr pedig megrugdosta. A tolvaj elismert, majd "aláírt", de a vallatás miatt feljelentést tett.

A megyei bíróság a bizonytékok alapján bűnösnek találta az immár volt rendőröket. A másod-és harmadrendű vádlott tudomásul vette az 50 ezer forintos pénzbüntetést, az elsőrendű Cs.A. viszont megfellebbezte a 8 hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetését. Az ítélőtábla szerint azonban megfelelő büntetést szabott ki a megyei bíróság.

Riporterek a nagyvilágból

Csütörtöktől vasárnapig 16 ország televíziós riporterei vesznek részt a világon egyedülálló versenyen Nyíregyházán. A European TV Reporters´ Cup elnevezésű, immár nyolcadik tévés seregszemlére háromfős csapatokat várnak többek között Nagy-Britanniából, Kinából, Németországból, Svédországból, Írországból. A városi és a megyei önkormányzat támogatását élvező találkozón a csapatok Szabolcs-Szatmár-Beregről forgatnak filmeket, amelyeket nemzetközi zsűri értékel. Az elkészített produkciókat közszolgálati adók tűzik műsorukra világszerte - írja a Kelet-Magyarország.

Az eltüntetett zsidónegyed

A hvg.hu a régi pesti zsidónegyed lebuldózerezése ellen fellépő civil szervezet tevékenységéről. A történelmi városrész értékeirőll ás megóvásáról közöl írást. A XIX. századi építészeti öröksége nagy veszélyben van, de veszedelem fenyegeti a városrész maradék lakosságát és az újonnan beköltözőket is, még ha most nem is érzik. Hogy ne így legyen, azért harcol az Óvás! Egyesület, amely megmutatja, mi is valójában a civil kurázsi - olvasható a portálon.

A válság és a megszorítások együtt ütik a vendéglátóipart

Az origo.hu a gazdasági válság "éttermi" hatásainak szentel egy terjedelmes írást. Azt írják többek között, hogy keveset jár étterembe a magyar, a válság ráadásul visszavette a fogyasztók kedvét ettől a fényűzéstől is. A vendéglátóipar már eddig is nehéz helyzetben volt, pedig a gazdaság egyik húzóágazata. Éttermek százai húzzák le a rolót világszerte, miközben akad több olyan hazai vendéglő is, ahol változatlanul jól megy az üzlet. Válságkörkép az éttermekről.

"Elkopik" a  Nagyerdő

Városfejlesztés és pályázati pénzek megszerzésének címén Debrecen ismételten belesodródik nagyberuházásokba, amelyek keretében letarolják a belváros egyes részeit, kivágják a fasorokat, beépítik a városi és a nagyerdei zöldterületek egyre nagyobb részét . A Nagyerdőt nem fejleszteni, hanem megőrizni, ápolni kellene - tolmácsolja a lap a Debreceni Városvédő és -Szépítő Egyesület véleményét. A civil szervezet bírája azt a fürdőfejlesztési tervet, amely 40 ezer négyzetméternyi erdőterület beépítésével számol, s jelentősen csökkentené a Nagyerdő zöldterületét - olvasható a Hajdú-bihari Naplóban.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.