Horogkeresztek roma albérlők ellen

Horogkeresztet festettek ismeretlenek két nagykanizsai házra vasárnapra virradó éjjel, egy család pedig olyan fenyegetőlevelet kapott, amelyen a náci jelkép is ott volt. A házak tulajdonosai és a levél címzettje testvérek, mindhárman biztosak abban: az áll a történtek hátterében, hogy egyikük romáknak ad ki szobákat albérletbe. Panker József vasárnap hajnalban vette észre, hogy háza falára egy csaknem méteres horogkeresztet festettek.

A középkorú férfi tudósítónknak elmondta: már néhány nappal ezelőtt is látott horogkeresztet a háza falán, de akkor még nem tulajdonított nagyobb jelentőséget az esetnek. Hozzátette: a vasárnapra virradó éjjel történtek és a testvérének küldött fenyegetőlevél azonban egyértelművé tette számára, hogy roma albérlői miatt fenyegetik. Mint mondta, a levél névtelen szerzője világosan a tudtukra adta, hogy ő és mások nem kívánnak romák szomszédságában élni. Panker József fontosnak tartotta megjegyezni: tudomása szerint albérlői nem keveredtek vitába, konfliktusba a környékbeliekkel.

Rendőr adatokat gyűjt egy családi ház tulajdonosától a nagykanizsai József Attila utcában. A házra ismeretlenek fordított horogkeresztet festettek
Rendőr adatokat gyűjt egy családi ház tulajdonosától a nagykanizsai József Attila utcában. A házra ismeretlenek fordított horogkeresztet festettek

A történtek miatt Panker József testvére feljelentést tett a rendőrségen. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon érdeklődésünkre mindössze annyit mondtak: nyomozást indítottak a fenyegetőlevél és a horogkeresztek - amelyeknek szárai nem arra néznek, mint az eredeti önkényuralmi jelképen - miatt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.