Békés babakocsis tüntetést szervez a Fidesz

Politikai tüntetésre gyerekeket vinni, akárki teszi is ezt, megrontás - értékelte lapunk érdeklődésére Vekerdy Tamás gyerekpszichológus azt, hogy a Fidesz nőtagozata vasárnapra babakocsis tüntetést szervez a Kossuth térre.

"Ne tűrjük, hogy elvegyék gyerekeink jövőjét! Várunk minden nőt, anyát és nagymamát, hogy gyerekeinkkel és unokáinkkal együtt tiltakozzunk a Gyurcsány-Bajnai-kormány megszorító intézkedései ellen!" - szól a nőtagozat felhívása. Pelczné Gáll Ildikó, a tagozat elnöke pénteken a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatót, s ezen felhívást intézett "pártállástól függetlenül" minden édesanyához és nagymamához, mondván: nem szabad tűrni, hogy elvegyék a családi pótlékot, a szocpolt, hogy lerövidítsék a gyes és a gyed idejét.

Vekerdy Tamás szerint a babakocsis tüntetéssel a gyermekeket olyasmibe vonják be, amire nem érettek, és nem is kompetensek, hiszen nem foghatják fel, hogy mi történik körülöttük. A gyerekpszichológus úgy véli, eszközként használják a gyerekeket. Hozzátette, hogy mint apa, ilyet semmiképp sem tenne.

Halász Anna gyerekpszichológus meglepődött a babakocsis tüntetés tervén, szerinte ez szokatlan, s nem is "az ízlésének megfelelő". Hiszen üres babakocsikkal szimbolikusan is lehetne demonstrálni, s ez sokkal rokonszenvesebb is lenne - tette hozzá a gyerekpszichológus. Azt ugyanakkor Halász Anna nem állítaná, hogy nem látott már édesapák nyakában kis gyerekeket tüntetéseken vagy más gyerekeket nagygyűléseken. De véleménye szerint azt túlzás lenne állítani, hogy a gyerekeket veszélyeztetnék ezzel.

Maximálisan egyetértek Vekerdy Tamással, gyermekeket eszközként nem szabad felhasználni - reagált Pelczné Gáll Ildikó lapunknak. Csakhogy szerinte jó hangulatú, békés tüntetésre készülnek vasárnap, s a Kossuth téren nyilván nem fognak az anyák és a nagymamák olyat kiabálni, hogy "Vesszen Bajnai!"

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.